top of page

Ondernemerscollectief met Visie

Wij geloven in mensen.

Mensen die durven verschil te maken.

Mensen die zelfbewust en eigenwijs zijn.

Mensen die van daaruit beweging brengen in de wereld om hen heen.

We ondernemen van binnenuit naar buiten toe. 

Want daadwerkelijke verandering begint bij onszelf. 

Van zelfbewustzijn naar omgevingsbewustzijn.

Van persoonlijke- naar maatschappelijke ontwikkeling en weer terug.

Wij laten zien dat het anders kan door te doen.

​We houden koers en passen ons perspectief aan waar nodig.

We hebben de moed om eerlijk te zijn, naar onszelf en elkaar. 

Met humor als belangrijke metgezel: zo luchtig als mogelijk, zo diepgaand als nodig.

 

We weten dat we samen verder komen dan alleen.

Een enerverend avontuur, waarbij we gaan staan, proberen en leren. 

We staan op eigen benen én we doen het samen.

De essentie raken. Vanuit een heldere visie waarvan we overtuigd zijn.

Maar die alleen tot leven komt als we ‘m in de vorm brengen en delen met de wereld om ons heen.

Menselijkheid, durven doen, vanuit verbinding met onszelf de de ander.

 

Sinds 2022 zijn wij GaanStaan.

WhatsApp Image 2023-06-19 at 13.11.14.jpeg

Ons verhaal

Het eerste zaadje voor GaanStaan wordt geplant binnen Young Colfield – op dat moment nog met het motto ‘voedingsbodem voor talent’. En dat blijkt. Réal (talent program trainee team 10), Anne (team 13), Piter-Jan (team 15) en Elisabeth (recruiter) beginnen allemaal tussen 2009-2014 bij Young Colfield te werken. Réal vormt al snel samen met Susanna de directie van Young Colfield en langzaam maar zeker ontstaat bij hem een ondernemersdroom. Als moederorganisatie QNH zich beraamt op een merger binnen de IT-dienstverlening ontstaat het moment om Young Colfield op eigen benen te laten staan.

 

In 2018 verzelfstandigen Réal, Anne, Elisabeth en Piter-Jan Young Colfield en is de droom realiteit geworden.  De eerste jaren zijn een leerschool: veel vrijheid, maar ook alle voordelen die horen bij ‘onder de groep vallen’ verdwijnen. Er moet een volledig op zichzelf staande gezonde organisatie gebouwd worden en een grote schuld afgelost worden. Gelukkig wel op een heel sterk en gezond fundament. Met veel jonge ondernemersgeest en -drive (iedere woensdag 2u operationeel overleggen en dan tureluurs de ruimte uitlopen is een veel voorkomend beeld die eerste maanden) gaan ze aan de slag en dat gaat gelukkig goed. Vanuit de visie ‘vanuit zelfbewustzijn (veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en mensen) de wereld in beweging (niet op zichzelf staand maar met een sterke propositie naar organisaties) brengen’ lukt het om Young Colfield ook als zelfstandige entiteit stevig neer te zetten.

 

In die jaren ontstaat een enorm sterke vertrouwensband en blijkt dat het viertal heel complementair aan elkaar is. De operationele sessies transformeren naar visiesessies die verder gaan dan alleen de dienstverlening van Young Colfield: hoe en waar kunnen we onze impact verder vergroten? Daarnaast veranderen persoonlijke levens: kinderen worden geboren, we zijn bij elkaars huwelijken, verhuizingen en andere life events, persoonlijke visies worden sterker en daarin blijkt verder kijken dan Young Colfield onvermijdelijk.

 

Vanuit persoonlijke voorkeuren en interesses (Piter-Jan is op zoek naar iets nieuws en wil zich gaan richten op meer sociaal ondernemerschap) maar ook vanuit de ervaring dat wat we met elkaar doen onderscheidend is en we mogelijkheden zien impact te vergroten, wordt in 2022 GaanStaan geboren: een ondernemerscollectief van vier jonge, gelijkgestemde ondernemers die met meerdere labels impact willen maken op manieren waarbij persoonlijke en maatschappelijke ontwikkeling in de kern bij elkaar komen.

 

Voor ons is voor nu een basisprincipe dat we als aandeelhouders ook allemaal betrokken zijn als bestuurder in één van de labels, en op afstand betrokken zijn bij de andere labels. Bewust kiezen we ervoor om op deze pagina kort wat over onszelf te vertellen – verder willen we de organisaties het verhaal laten vertellen. Dat zijn de plekken, en daar zijn de mensen, inclusief wijzelf, die met volle bezieling werken aan waardecreatie. Dus wil je meer weten over ons? Kom dan langs bij één van onze initiatieven!

bottom of page